Uppdatering från "Hålan"

Idag har jag haft en riktigt bra dag på praktiken, allt har verkligen flytit på bra hela dagen! Synd att inte alla dagar kan vara så! :)

Nu har jag suttit och pluggat ett tag, 5 vetenskapliga artiklar.. Hur roligt låter det? Inte kul alls.. Men det måste ju göras.

Till helgen skulle jag egentligen vara ledig i 4 dagar också, men det kändes onödigt då jag ändå ´bara kommer sitta här och häcka. Därför ska jag göra praktik i helgen och då "tjänar" jag in 2 dagar och kan åka hem 2 dagar tidigare!!! Så nu är det bara 14 dagar kvar!! I början var det 58 dagar..

Snart kan jag säga att jag har överlevt Sollefteå i två månader!

Nu vill jag bara hem! :)

Vill du testa kaffe?

Testa Gevalia Millicano - Powered by Smartson


Hur coolt är inte detta?Detta är alltså ett Volkswagen-tält och det finns att köpa här.
Perfekt för sommarens alla äventyr!! :)
Jag skulle kunna köpa det bara för att det är sjukt coolt!


Chuck!

Jag tittar på en serie som heter Chuck som är sjukt bra!! Jag har fått 4 säsonger och nu tittar jag på chuck varje ledig sekund! :):) Detta är ingen vanlig "spionserie" utan denna har en massa humor och man bara MÅSTE se nästa avsnitt om man sett ett, och nästa och nästa!

En älg gjorde min helg!

Igår blev jag bjuden på middag av Agnes, det är bara vi två som är kvar i "fängelsehålan" denna helg. Hon bjöd mig på stekt älgkött, ungsrostade rotgrönsaker och tzatziki. Supergott! Som jag älskar älg alltså, dessutom fick det mig att känna mig hemma!

Efter det blev det melodifestivalen och några glas rött!
Mums! (bortse från det bruna kladdet på tallrikskanten, haha)

I like!


Medan andra köper vanliga ägg..

Igår köpte jag ägg.INTE VILKA ÄGG SOM HELST!!

KINDERÄGG!!!Det bästa av allt är att inuti dessa ägg finns små barbapappa-figurer!!! Wihooo! Jag är barnsligt förtjust i barbapappa så jag kunde inte låta bli.

Dock har jag inte ätit och öppnat dom än, jag är fortfarande förkyld och känner ingen smak, så nu väntar jag ivrigt på att smaken ska komma tillbaka, då ska jag hugga in på mina ägg!

Hur sött är inte detta?
En av mina lillkusiner gjorde dessa figurer, det ska föreställa min mamma och pappa, hur sött är inte det? :)

Fettisdagen!

I förmiddags gick Agnes och Sandra till Ica, och titta vad de kom hem med!!
Efter obduktionen

Jag: Jag måste ha mig en kopp kaffe nu ja!
Sandra: Ja, man måste lugna ner sig lite. Alltså, den där levern såg ut som blodpudding, är det nån som vill ha min blodpudding? Haha.
Jag: Nej, jag äter inte sån mat, jag äter ingen inälvsmat.
Sandra: Men det är ju jättenyttigt!
Jag: Ja men kommer du vilja äta det där nu då? Efter vad vi har sett inuti människokroppen?
Sandra: tystnad.

Haha, lite roligt ändå!

OBDUKTION!

En morgon gick jag och mina kära vänner här i Sollefteå till sjukhuset, åkte ner till "UK" vilket innebär "Underkällaren" - hur kusligt låter inte det? Därefter gick vi i ca 2,5 min under marken i krokiga, läskiga, mörka kulvertar.Så här såg en av korridorerna på väg ner ut, en av dom var dessutom helt nedsläckt!Efter vägen följde vi dessa skyltar.

När vi kom fram fick vi klä på oss en varsin rock, operationsmössor, skoskydd och munskydd. Sedan kom vaktmästaren, han hade på sig en låååång rock. Han tog med oss in i ett rum som liknade vissa saker som man sett i SAW-filmerna, så man fick lite obehagskänslor.

KÄNSLIGA LÄSER VIDARE PÅ EGEN RISK!

Han rullade in den döda kroppen och lyfte över den i något som såg ut som en stor klo. Sedan la han första snittet från halsen och ned till straxt ovanför könet. Det var då som doften av dött kom, en doft som inte går att beskriva utan som man måste känna själv för att förstå, det luktade likadant i 2 timmar. Efter det plockades inälvorna ut, eller snarare slets ut eftersom det sitter fast väldigt hårt. Så det blir en hel del knak och brak.

När det var tomt i bukhålan och det enda man kunde se där var insidan av revbenen så gick han vidare upp till huvudet, la ett snitt och drog ned skalpen och sågade sedan upp skallbenet - detta var en ganska otrevlig och otäck upplevelse då ljudet av sågen inte var det trevliga. Dessutom liknade redskapet något som pappa har i garaget. Sedan bände han upp och plockade av skallbenet, det knakade så att alla vi studenter fick obehagskänslor och backade några steg. Det ljudet var det värsta på hela obduktionen. Sedan plockades hjärnan ut, när alla inälvor var ute frigjordes de från varandra och skars upp för att man skulle kunna se om något var fel. Bl.a hjärnan skivades som om det skulle vara en limpa. Sedan kom en läkare och tittade på alla delar för att kunna skriva en rapport om vad som hittats.

En obduktion är väldigt spännande och intressant, men kan vara väldigt äcklig också. Men det var väldigt fascinerande att se hur saker och ting såg ut på riktigt, för det ser inte ut som i böckerna alla gånger. Så får man chansen att se en obduktion så bör man ta den!Hur stor är chansen?!?!

Idag på praktiken började jag känna mig lite konstig. Jag blev lite yr och nästan svimfärdig, dessutom fick jag ett tryck över bröstet. (När man har praktik på en hjärtavdelning blir man lite hypokondrisk och tror att man håller på att få en hjärtinfarkt eller dyligt!).

Jaja, jag mådde väldigt konstigt och har inte varit med om något liknande tidigare.. När jag kommer hem så kollar jag upp min nya nässpray i FASS bara för skojs skull. Där finner jag svaret..

"I ett fåtal fall har hudutslag, allergiska reaktioner på andra ställen i kroppen än i näsan, oregelbunda eller snabba hjärtslag, ökat blodtryck och övergående dimsyn rapporterats."

Jag får ALLTID alla dessa mysko biverkningar som "i ett fåtal fall" eller Sällsynta (mindre än 1 av 1000 patienter). Gaaah, jag blir galen, jag har fått diverse biverkningar från olika läkemedel.

Och just nässpray ser i varje fall inte jag som ett läkemedel, eller man tänker ju inte på det som ett läkemedel. Tur att jag kollade upp det, annars hade jag väl trott att det var något allvarligt fel på mig!


Denna lilla jävel var det som gjorde att jag trodde jag var döende i en hjärtsjukdom..
Helgen som var

Jag har varit sjuk i över en vecka nu och har varit och är fortfarande superförkyld. Helgen som var åkte jag hem till Simon och familjen för att umgås med dem. Men medans de har varit ute på skotertur i två dagar har jag legat i sängen och hostat som bara f***n..


 
Jag och Nisse var hemma medan alla andra åkte skoter. Älskar hans liggstil ;)

I torsdags när jag kom hem från Sollefteå hade Simon lagat supergod mat till mig, jag fick porterstek och klyftpotatis, det var hur gott som helst och till efterrätt blev det Ben & Jerrys!!

Det var riktigt skönt att komma hem ett tag, men tiden gick alldeles för fort!
Dagens ros!

Glömde att skriva det viktigaste! Dagens ros går till Sandra Hedlund som kokade kaffe till mig i morse när jag låg i sängen och var sjuk. Hur snällt som helst! :) det var dessutom det godaste kaffet jag druckit!


Sjukstuga!

Jaha, då har man gått och blivit sjuk då, igen! Var inte länge sedan jag var dålig. Typiskt att bli det nu under praktiken och extra dumt eftersom jag ska åka HEM i morgon, träffa Simon och familjen. Så jäkla typiskt!

Idag har jag varit sängliggande mest hela dagen, smsat med Emilie som bor på övervåningen, som också är sjuk..

I morgon är det halvtidsbedömning, tiden har gått GANSKA snabbt ändå, så efter den i morgon får jag äntligen åka hem!! :)


Skickat iväg en ansökan!

Idag var jag ledig från praktiken så då åkte jag in till "stan" och satte mig på biblioteket. Där skrev jag ut lite papper som jag skickade iväg, en ansökan. Inte vilken ansökan som helst, det handlar om att få göra T5 praktiken utomlands istället för på en hälsocentral i Sverige. Jag och två tjejer till är sugna på att åka till Kenya, så nu är det väl bara att vänta och se och hoppas på det bästa! Det skulle vara så sjukt kul att åka till Kenya och göra praktiken på ett Health center :).


Livet i sollefteå

Det finns inte särskilt mycket att skriva om bär man befinner sig i Sollefteå.. Men praktiken går hur fint dom helst och det är så roligt! Jag längtar tills jag är färdig sjuksköterska och kan börja jobba på riktigt!! Dock har jag mycket kvar att lära, men om allt går som det ska så är jag ju färdig sjuksköterska om typ 1 år och 3 månader!!! Hur sjukt är inte det? Jag började ju nyss!!
Jag har fått sätta en massa PVK:er (perifer venkateter, alltså plastslang som man får i ett blodkärl för de icke-kunniga :p) och det går bara bättre och bättre.
Synd dock att jag befinner mig i Sollefteå och inte hemma då ALLT verkar hända precis nu när jag är borta, och plus att det blir så mycket svårigheter med lite olika saker. Så ibland känns det som att allt går emot mig för att det blir så mycket svårare när jag är fast i Sollefteå.
Men men, nu får det vara slutgnällt så hoppas jag att det löser sig på något vis ändå :). Man måste ju ändå vara lite positiv.
Puss på alla fina vänner där hemma, jag saknar er!!

Ja, jag lever!

Idag har jag överlevt 2 veckor (14 dagar!!!) i denna "stad" ( som urinvånarna kallar det, men stad? Njae.. Snarare ett samhälle). Bara 39 dagar kvar nu (ja jag har räknat!).

Det finns liksom inget att göra här förutom att äta mat och dricka vin (halleluja att dom har systembolaget så att vi kan dränka våra sorger! ;) ). Vi har fortfarande inget internet, utan jag använder fortfarande mobilens internet.

Praktiken är iaf underbar och min handledare likaså, det är riktigt roligt på sjukhuset. Men det är jobbigt att inte få vara hemma med Simon och familjen. Jag och Simon har bara varit ifrån varandra i en vecka tidigare. Men om 12 dagar åker jag hem på "permission"!!

Ja, sen har jag väl inte så mkt mer att berätta för tillfället.

Det luktar unket och lite mögel här i huset, så doftljus är ett måste för att överleva!